Vrijwilliger aan het woord

Stichting Sinterklaas-Emmen is nergens zonder haar vrijwilligers! Elk jaar is het weer een feestje om bij elkaar te zijn. Ons kent ons, maar ook nieuwe gezichten voelen zich binnen no-time thuis. hieronder leest u de ervaringen van verschillende vrijwilligers.

 

Karin Hiemstra (vrijwilliger en medeorganisator Sinterklaashuis):

‘’In 2012 kwam ik in aanraking met de stichting via Wim Beverdam. Hij benaderde mij om mee te doen tijdens een ‘Pietenflashmob’. Vol enthousiasme stortte ik mij in de Sinterklaaswereld waardoor ik datzelfde jaar ook in het Sinterklaashuis belande. Een jaar later deed ik ook mee aan de grote intocht in Emmen.

In 2019 benaderde Mirthe Beverdam mij met de vraag om deel te nemen aan de werkgroep van het Sinterklaashuis. Sindsdien brainstorm ik samen met de andere leden van de werkgroep over het reilen en zeilen van het Sinterklaashuis. Taken die hier bij komen kijken zijn bijvoorbeeld het inrichten van het Sinterklaashuis, begeleiden/aansturen van vrijwilligers, de op- en afbouw van de locatie en natuurlijk zelf Piet ‘spelen’ in het Sinterklaashuis!

Ik vind het Sinterklaasfeest het mooiste kinderfeest dat er bestaat.

Om dit samen met zoveel gepassioneerde mensen te doen is geweldig. Het is samen hard werken met bloed zweet en tranen, maar ook veel lachen en vooral heel veel plezier maken. De blije kindergezichtjes ( ook die van de volwassenen)  maken alles weer goed.’’

 

Sven Pals (vrijwilliger tijdens verschillende activiteiten):

‘’Toen iemand mij vertelde over stichting Sinterklaas-Emmen, werd ik helemaal enthousiast. Inmiddels ben ik al wat jaartjes vrijwilliger en help ik, naast het Piet zijn, mee tijdens het op- en afbouwen van het Sinterklaashuis. Doordat we deze werkzaamheden ondernemen met verschillende leuke en enthousiaste vrijwilligers, maakt het de Sinterklaasperiode erg hecht en gezellig.’’

 

Anita van Zwol (vrijwilliger tijdens verschillende activiteiten):

‘’10 jaar geleden begon ik als vrijwilliger bij stichting Sinterklaas Emmen, niet wetende dat ik dit 10 jaar later nog steeds zou doen. Het is een stukje van mijn leven geworden.  Het is iets waar ik elk jaar naar uitkijk en wat ik met veel liefde doe. Zelf speel ik al 10 jaar Piet en help ik mee achter de schermen waar ik kan. Denk bijvoorbeeld aan het vlechten van haren en het schminken. Er is altijd wel iets waar je mee kan helpen en er is altijd wat te doen.

Het mooie aan stichting Sinterklaas Emmen is dat iedereen welkom is en iedereen geaccepteerd en gewaardeerd wordt. We zijn 1 grote familie en doen het met elkaar. Samen staan we sterk en staan we voor éen van de mooiste kinderfeesten die we in Nederland hebben.

Elk jaar is het bij Sinterklaas-Emmen een feest. Dat maakt het zo leuk. Van de intocht naar het Sinterklaashuis tot aan de lichtjesparade; elk kind vertrekt met een lach op het gezicht en voelt de magie van het feest. Voor mij is dat dé kracht van stichting Sinterklaas-Emmen.’’

 

Pascal Drent (bestuurslid en vrijwilliger tijdens verschillende activiteiten):

''Toen Amber Beverdam mij in 2016 benaderde om een kijkje te nemen bij haar hobby, zei ik uit beleefdheid 'ja, is wel goed'. Niet wetende dat het ook mijn hobby zou gaan worden. Ik begon in 2016 als Piet tijdens de intocht, om vervolgens ook twee keer mee te doen in het Sinterklaashuis. 

Stichting Sinterklaas-Emmen bood mij een warm welkom met veel nieuwe Sinterklaas-vrienden. Tijdens de speeldagen voelde het alsof ik met een vriendengroep een dag op pad was.

Al snel nam ik ook plaats in het bestuur van de stichting om de taak van penningmeester op mij te nemen. Ook kwam de rol van Sinterklaas snel in mijn schoot geworpen; wat mij betreft het leukste wat er bestaat!

Ik hoop met deze grote en mooie stichting nog een aantal prachtige stappen te zetten, in samenwerking met onze vrijwilligers en sponsoren!''

 

 

 

 

 

 

 

 

Pietronella (stichting Sinterklaas-Emmen)

Pietronella (stichting Sinterklaas-Emmen)