Over ons

Stichting Sinterklaas-Emmen is een stichting welke zich richt op Sinterklaasactiviteiten in Emmen en omgeving. De stichting is onder andere betrokken bij de organisatie van de grote intocht in Emmen, de intocht in Schoonebeek, de wijkintocht in de Rietlanden en de lichtjesparade in Emmen.

Ook organiseert stichting Sinterklaas-Emmen jaarlijks het Sinterklaashuis in Emmen. Het Sinterklaashuis is, met behulp van vrijwilligers en sponsoren, gratis te bezoeken voor kinderen en hun ouders. De organisatie pleit er voor om het Sinterklaashuis jaarlijks gratis aan te bieden, omdat zij vind dat ieder kind een fantastisch Sinterklaasfeest verdient. 

 

Stichting Sinterklaas-Emmen is opgericht door Wim en Mirthe Beverdam. 

Wim was al Sinterklaas en Mirthe speelde al voor Piet. Samen bleek dat een gouden combinatie te zijn. Wat klein begon met huisbezoekjes bij vrienden, groeide uit tot een fantastische stichting.

Ze mochten hele bijzondere dingen meemaken, zoals internationaal optreden op de Wereldsprookjesdagen. In 2015 werden ze zelfs uitgenodigd door Ded Moroz (Grootvadertje Vorst) uit Gatsjina om zijn verjaardag te vieren. Ook voeren ze mee tijdens de opening van de Wezer Flotte, samen met de beroemde sprookjesfiguren van de Sprookjesstraat uit Duitsland.

In Emmen richtten ze het Sinterklaashuis op, samen met een prachtige groep mensen. Mede dankzij dit succes mochten ze uiteindelijk ook de grote intocht organiseren, iets wat ze nog steeds met veel passie doen. Inmiddels staat er een grote, sterke en ambitieuze organisatie achter de stichting die heel veel regelt. Het bestuur stuurt verschillende werkgroepen aan die op hun beurt terugkoppeling geven aan het bestuur.

Door de jaren heen zijn veel lieve, mooie, goede en hardwerkende vrijwilligers betrokken geraakt en geweest bij Stichting Sinterklaas-Emmen. Er zijn nog steeds mensen van het eerste uur, en sommige vrijwilligers spelen maar een paar keer mee. Stichting Sinterklaas-Emmen heeft altijd geprobeerd een plekje te maken voor iedereen. Inclusie maakt Stichting Sinterklaas-Emmen sterk.

Dankzij de inzet en toewijding van deze vrijwilligers blijft de magie van Sinterklaas in Emmen levend. Samen zorgen ze elk jaar weer voor onvergetelijke herinneringen voor jong en oud.